HEM
Jag besöker sidan som
Privatperson
Företag

HEM:s elnätsavgifter bland de lägsta i landet

2018-08-14 10:11

Grattis Halmstad! Bland de lägsta elavgifterna i landet.

När fakturorna för el, värme, vatten och renhållning dimper ner blir väl väldigt få av oss särskilt glada. Men enligt den senaste Nils Holgerssonrapporten, som jämför kostnaderna för ovan nämnda tjänster, hamnar Halmstad och HEM i toppskiktet för kommuner med lägst avgifter.

Kostnaderna för värme, el, avfall samt vatten kommer inga hushåll undan. De står för en stor del av hushållens utgifter och eftersom flera av verksamheterna faller inom monopolet är jämförelser och granskningar viktiga för konsumenterna.

I år konstaterar rapporten att elnätsavgifterna fortsätter att öka i landet, senaste året med i genomsnitt 7,5 procent. Där kan dock Halmstadborna inom HEM:s elnätområde skatta sig lyckliga. HEM hamnar nämligen på en hedrande 13:e plats över de billigaste nätavgifterna i landet med en prisökning senaste året på bara 3,94 procent. HEM:s nätavgift är i år även lägst i länet.

Sett till totalkostnaden för ett hushåll i Sverige för värme, el, vatten och renhållning så hamnar Halmstad också bra med en 18:e plats i hela landet där prisökningen i procent det senaste året endast var 0.10 procent. En hyresgäst i Halmstad betalade 2017 totalt 1 606 kronor i månaden för VA, sophämtning, värme och el, att jämföras med Hylte där en hyresgäst betalade 2 026 för samma tjänster eller Kungsbacka med 1 821 kronor.

Så nästa gång fakturan dimper ner kan ni åtminstone glädja er åt att det finns invånare i över 270 kommuner som har det värre.

Senast uppdaterad:
2018-08-14 10:20
Copyright 2020 - Halmstads Energi och Miljö AB