Sorteringslösningar för ditt matavfall

Att få plats för en extra påse i köket kan kännas som en utmaning för vissa hushåll om utrymmet är knappt. HEM delar inte ut något kärl i samband med den gröna påsen till hushållen eftersom alla har olika smak och behov. Till exempel kanske ett singelhushåll kan använda ett mindre kärl medan det inte räcker för en stor familj, och de som har kompost har kanske mindre matavfall att slänga i sin gröna påse än de som inte har någon.

Oavsett hur ditt hushåll ser ut finns det många olika lösningar idag!

 

Lösa kärl för källsortering

Det finns en rad sorteringskärl för matavfall i olika storlekar i de flesta välsorterade butikskedjor. Vissa modeller är ventilerade medan andra inte är det. Några går att hänga upp, några ska placeras på golvet. För de som vill slippa se matavfallet finns det modeller med lock men det finns även öppna lösningar.

Känn efter vad som passar i hushållet och besök butiker för att se vilka alternativ du hittar.

Installerade källsorteringslösningar

Många möbelvaruhus och köksinredningsbutiker säljer koncept med fasta utdragbara sorteringsfack för olika avfallsslag som hushållssopor, matavfall och även förpackningar.

Detta system är bra att ha i åtanke om en köksrenovering är planerad eller ifall de befintliga stommarna redan fungerar att placera källsorteringslösningen i.

Kreativa lösningar

Istället för att köpa ett kärl specifikt för källsortering går det lika bra att använda något du redan har hemma. En glasslåda eller en gammal färgburk, kanske en liten låda som ligger oanvänd i ett skåp. Det viktigaste är att den gröna påsen får stöd och att kärlet får plats i just ditt hem.

En kund tipsade att hon köpt en cykelkorg till en barncykel för sin matavfallspåse. ”Då kan jag hänga den över vasken när jag skalar potatis och sedan ställer jag bara ner den under diskbänken”, sa hon. Rolig och smart lösning tycker vi!

Senast uppdaterad:
2017-07-06 08:31
Copyright 2017 - Halmstads Energi och Miljö AB